
Cheesecake med hallonkompott
Botten
- Värm upp ugnen till 175 grader.
- Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
- Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
- Häll i smulblandningen i en springform, 20 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt med en sked.
- Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
- Låt svalna.
Rabarberkompott
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Blanda hallon med socker och vaniljsocker i en kastrull.
- Låt småkoka tills hallonen kokat ihop.
- Ta av från plattan och rör ner gelatinbladet i kompotten.
- Låt svalna något.
Fyllning
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda ihop philadelphiaost, crème fraîche, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
- Värm ca 1/4 av blandningen i en kastrull och rör ned gelatinbladen. Häll ned i resten av fyllningen och blanda väl.
- Häll ned fyllningen i springformen och bred ut.
- Klicka ned hallonkompotten över fyllningen och stryk ut kompotten i ett jämt lager.
- Ställ in i kylen i minst 4 timmar gärna över natten.
Du behöver
Botten
- 14 st digestivekex
- 100 g smält smör
Hallonkompott
- 150 g hallon
- 1/2 dl syltsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 gelatinblad
Fyllning
- 3 gelatinblad
- 400 g philadelphiaost
- 2 dl lätt creme fraiche
- 2 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.