Skip to main content

Cheescake med lime och passionsfrukt

Gör så här

Botten:

  1. Mixa kexen i matberedare.
  2. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
  3. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Ställ i kylen.

Cheesecake:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Dela äggen så att du har vitorna i en lite skål och gulorna i en något större skål.
  3. Blanda äggulor, crème fraiche, färskost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
  4. Värm limesaften i en kastrull.
  5. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften.
  6. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
  7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
  8. Häll blandningen i formen och släta till ytan.
  9. Ställ i kylen minst 1 timme.

Passionsfruktsgelé:

  1. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull.
  3. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen.
  4. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna.
  5. Blanda ner passionfrukts-inkråmet i kastrullen och låt svalna.
  6. Häll gelén över tårtan.
  7. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Till botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Till cheesecaken:

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 
2 dl crème fraiche – lätt
  • 400 g färskost – lätt t ex Philadelphia
  • 
1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 lime – rivet skal och saft

    Till passionsgelén:

  • 1 gelatinblad
  • 
2 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 3 passionsfrukter