Cheescake med lime och passionsfrukt
Gör så här
Botten:
- Mixa kexen i matberedare.
- Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
- Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Ställ i kylen.
Cheesecake:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Dela äggen så att du har vitorna i en lite skål och gulorna i en något större skål.
- Blanda äggulor, crème fraiche, färskost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
- Värm limesaften i en kastrull.
- Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften.
- Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
- Häll blandningen i formen och släta till ytan.
- Ställ i kylen minst 1 timme.
Passionsfruktsgelé:
- Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp socker och vatten i en kastrull.
- Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen.
- Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna.
- Blanda ner passionfrukts-inkråmet i kastrullen och låt svalna.
- Häll gelén över tårtan.
- Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Till botten:
- 12 digestivekex
- 75 g smör
Till cheesecaken:
- 4 gelatinblad
- 2 ägg
- 2 dl crème fraiche – lätt
- 400 g färskost – lätt t ex Philadelphia
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 lime – rivet skal och saft
Till passionsgelén:
- 1 gelatinblad
- 2 msk strösocker
- 4 msk vatten
- 3 passionsfrukter
With Love Viksjö Webbyrå