fbpx

Cannelloni med spenat och soltorkad tomat

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och hacka spenaten grovt.
  3. Fräs lök, vitlök och spenat i stekpanna så att det mjuknar och vätskan kokat in.
  4. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och ricottaosten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll knappt hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form.
  7. Lägg ut en rejäl sked av fyllningen som en sträng på lasagneplattorna.
  8. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
  9. Häll resten av pastasåsen över rullarna, ringla över grädden och strö på osten.
  10. Sätt in formen mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  11. Servera canellonin med sallad, bönröra och en yoghurtsås.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 150 g färsk spenat
  • 250 g ricottaost
  • salt
  • peppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 2 1/2 dl slät tomatsås, se recept
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl riven ost