Cannelloni med spenat och soltorkad tomat
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och hacka spenaten grovt.
- Fräs lök, vitlök och spenat i stekpanna så att det mjuknar och vätskan kokat in.
- Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och ricottaosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll knappt hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form.
- Lägg ut en rejäl sked av fyllningen som en sträng på lasagneplattorna.
- Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
- Häll resten av pastasåsen över rullarna, ringla över grädden och strö på osten.
- Sätt in formen mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
- Servera canellonin med sallad, bönröra och en yoghurtsås.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyftor
- 4 marinerade soltorkade tomater
- 150 g färsk spenat
- 250 g ricottaost
- salt
- peppar
- 200 g färska lasagneplattor
- 2 1/2 dl slät tomatsås, se recept
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl riven ost
With Love Viksjö Webbyrå