Skip to main content

Caesarsallad med kycklinglår och bacon

  1. Knäck ägget i en cylinderformad bunke.
  2. Lägg i riven vitlök, sardeller, citronsaft och vinäger.
  3. Tillsätt rapsoljan i fin stråle, ställ en stavmixer i botten och mixa sakta nerifrån och uppåt i bunken till en krämig dressing.
  4. Rör ner parmesan och blanda väl.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ställ dressingen i kylskåpet.
  7. Skär eller riv brödet i krutonger, ca 1,5×1,5 cm bitar.
  8. Häll olivolja i en stekpanna rör om krydda med timjan och flingsalt.
  9. Stek på medelvärme tills de får fin färg och blir frasiga, detta tar ca 10 minuter.
  10. Låt svalna.
  11. Värm en stekpanna på medelvärme och stek kycklinglåren, krydda med salt och peppar.
  12. Stek baconen krispig i en annan stekpanna, lägg på hushållspapper att rinna av.
  13. Skär sparris eller bönor i ca 3 cm stora bitar och stek gyllene i stekpanna.
  14. Skär romansalladen i munsstora bitar.
  15. Låt var och en montera sin egen sallad

Du behöver

Dressing:

  • 1 ägg
  • 3-5 sardeller
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 dl finriven parmesan
  • nymald svartpeppar
  • Salt

Sallad:

  • Krutonger av surdegsbröd
  • 250 gr grön sparris eller bönor
  • 1 stort romansalladshuvud eller blandsallad
  • 800 g kycklinglår
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl hyvlad parmesan

Tips!

Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.