Caesarsallad med kycklinglår och bacon
Gör så här
- Knäck ägget i en cylinderformad bunke.
- Lägg i riven vitlök, sardeller, citronsaft och vinäger.
- Tillsätt rapsoljan i fin stråle, ställ en stavmixer i botten och mixa sakta nerifrån och uppåt i bunken till en krämig dressing.
- Rör ner parmesan och blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ställ dressingen i kylskåpet.
- Skär eller riv brödet i krutonger, ca 1,5×1,5 cm bitar.
- Häll olivolja i en stekpanna rör om krydda med timjan och flingsalt.
- Stek på medelvärme tills de får fin färg och blir frasiga, detta tar ca 10 minuter.
- Låt svalna.
- Värm en stekpanna på medelvärme och stek kycklinglåren, krydda med salt och peppar.
- Stek baconen krispig i en annan stekpanna, lägg på hushållspapper att rinna av.
- Skär sparris eller bönor i ca 3 cm stora bitar och stek gyllene i stekpanna.
- Skär romansalladen i munsstora bitar.
- Låt var och en montera sin egen sallad
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Dressing:
- 1 ägg
- 3-5 sardeller
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl neutral rapsolja
- 2 dl finriven parmesan
- nymald svartpeppar
- Salt
Sallad:
- Krutonger av surdegsbröd
- 250 gr grön sparris eller bönor
- 1 stort romansalladshuvud eller blandsallad
- 800 g kycklinglår
- 1 pkt bacon
- 1 dl hyvlad parmesan
With Love Viksjö Webbyrå