Buffé- eller picknickbröd
Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och lös jästen. Tillsätt honung, salt och olivolja. Blanda i mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 30-40 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord, kavla ut till en rektangel. Ringla olja och fördela den fyllning du valt över degrektangeln. Rulla ihop från långsidan och placera brödet i böjd form på en bakplåtspapperförsedd plåt. Skär skåror i brödet. Låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Pensla brödet med olivolja och grädda det i 10-15 minter. Låt svalna något innan du serverar.
1/2 pkt jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl special, vetemjöl med fullkorn och/eller durumvetemjöl
Fyllning:
Välj det du har/tycker om av,
Olivolja
Parmaskinka
Färska örter som persilja, timjan, basilika, rosmarin osv
Svarta oliver
Mozzarella
Inlagda soltorkade tomater
Vitlök finhackad
Gör så här
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
With Love Viksjö Webbyrå