Skip to main content

Buffé- eller picknickbröd

Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och lös jästen. Tillsätt honung, salt och olivolja. Blanda i mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 30-40 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord, kavla ut till en rektangel. Ringla olja och fördela den fyllning du valt över degrektangeln. Rulla ihop från långsidan och placera brödet i böjd form på en bakplåtspapperförsedd plåt. Skär skåror i brödet. Låt jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Pensla brödet med olivolja och grädda det i 10-15 minter. Låt svalna något innan du serverar.

1/2 pkt jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl special, vetemjöl med fullkorn och/eller durumvetemjöl

Fyllning:
Välj det du har/tycker om av,
Olivolja
Parmaskinka
Färska örter som persilja, timjan, basilika, rosmarin osv
Svarta oliver
Mozzarella
Inlagda soltorkade tomater
Vitlök finhackad

Du behöver

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.