Skip to main content

Broccolibiffar

Det här är Sofias favoritbiffar framför alla. Jag använder ofta stjälken på broccolin efter det att jag gjort något annat av buketterna. Men naturligtvis går det bra att använda även buketterna!

Gör så här

  1. Skär av det yttersta på stjälkarna och riv dem på det grövsta på rivjärnet.
  2. Skala potatisen och riv den på finaste sidan.
  3. Blanda de rivna grönsakerna med 1 ägg, salt, peppar och den finhackade löken.
  4. Värm stekpannan och lägg ner en klick smör.
  5. Gör biffar genom att lägga ned en sked smet i stekpannan.
  6. Vänd dem försiktigt när de fått fin färg.
  7. Stek i ca 5 minuter på svag värme så att broccolin hinner bli mjuk.
  8. Servera genast!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4-6 broccolirösti:
  • 2 stjälkar broccoli
  • 1 potatis
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 finhackad gul lök