Skip to main content

Broccoli med rostade frön och citron

Gör så här

  1. Ansa broccolin dela i buketter och skiva dem grovt.
  2. Skala stjälken och skiva den.
  3. Rosta blandade frön i en torr stekpanna på svag värme.
  4. När de fått en fin gyllenbrun färg häll dem i en vid skål.
  5. Ringla oljan i stekpannan och lägg ner broccolin.
  6. Stek broccolin mjuk, salta och peppra.
  7. Tillsätt den finhackade löken och låt den steka med en kort stund.
  8. Slå broccolin över solrosfröna i skålen.
  9. Pressa citronen över och vänd runt.
  10. Tillsätt eventuellt mer olja.
  11. Servera varm, ljummen eller kall som tillbehör till fisk eller kyckling.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 broccoli
  • 2-4 msk oliv eller rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten finhackad gul lök el 10 cm purjolök
  • 2-3 msk rostade solrosfrön
  • 1/2 färskpressad citron