Skip to main content

Brända mandlar

Brända mandlar tillhör vilken julmarknad som helst, men det är lika gott som enkelt att göra dem själv!

  1. Rosta mandlarna i ugnen, 175 grader i 15-20 minuter. Rör om ett par gånger.
  2. Blanda socker, vaniljsocker och vatten i en vid tjockbottnad kastrull och låt koka upp.
  3. Tillsätt mandlarna i kastrullen och koka tills det sockrar sig. Rör om hela tiden.
  4. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt.
  5. Fyll kastrullen med vatten och koka loss det socker som fastnat!

Du behöver

  • 1 påse sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
  • 0,5 dl vatten

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.