Skip to main content

Bönor i tomatsås

  1. Ansa och strimla lök och vitlök grovt.
  2. Värm en stor kastrull med olivolja i.
  3. Lägg ner löken och låt den fräsa utan att ta färg.
  4. Tillsätt tomatpure, chilisås och salvia, låt det fräsa med medan du sköljer och tärnar tomaterna grovt.
  5. Lägg ner tomathacket i grytan och slå på vinet.
  6. Ringla över lite honung och låt tomatsåsen småkoka länge.
  7. Tills den reduserat något och tomaterna är helt sönderkokade.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Låt tomatsåsen svalna något och mixa såsen så slät som möjligt med mixerstav.
  10. Vänd ner de förkokta bönorna och värm dem i såsen.
  11. Servera med bröd eller pasta och yoghurtsås samt grönsaker.

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl strimlad salvia
  • Olivolja
  • Tomatpuré
  • Chilisås
  • ca 1 l tärnade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • Honung
  • Vita kokta bönor-borlotti alt cannellini
  • Salt
  • Peppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.