Skip to main content

Blomkålssoppa

  1. Bryt blomkålen i buketter, ta undan 2-3 buketter till garnering.
  2. Skala och skär potatisen i bitar.
  3. Skala och hacka löken grovt.
  4. Lägg blomkål, potatis och lök i en gryta och häll på vattnet.
  5. Tillsätt buljongen och låt soppan koka under lock i 15-20 minuter.
  6. Häll grädden i soppan och mixa den slät med mixerstav.
  7. Smaka av med citronsaft, muskot, vitpeppar och salt.
  8. Hyvla de sparade blomkålsbuketterna tunt på mandolin.
  9. Stek i smör tills de fått fin färg.
  10. Servera soppan med den stekta blomkålen, färska örter och ett gott bröd.
  11. Vill du kan du också garnera med stekt bacon alternativt en klick crème fraiche och stenbitsrom.

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 stor potatis
  • 1 gul lök
  • 7 dl vatten
  • 1 höns/grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • Riven muskot
  • 1 tsk salt
  • Nymald vitpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.