
Blomkålssoppa
- Bryt blomkålen i buketter, ta undan 2-3 buketter till garnering.
- Skala och skär potatisen i bitar.
- Skala och hacka löken grovt.
- Lägg blomkål, potatis och lök i en gryta och häll på vattnet.
- Tillsätt buljongen och låt soppan koka under lock i 15-20 minuter.
- Häll grädden i soppan och mixa den slät med mixerstav.
- Smaka av med citronsaft, muskot, vitpeppar och salt.
- Hyvla de sparade blomkålsbuketterna tunt på mandolin.
- Stek i smör tills de fått fin färg.
- Servera soppan med den stekta blomkålen, färska örter och ett gott bröd.
- Vill du kan du också garnera med stekt bacon alternativt en klick crème fraiche och stenbitsrom.
Du behöver
- 1 blomkålshuvud
- 1 stor potatis
- 1 gul lök
- 7 dl vatten
- 1 höns/grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk pressad citron
- Riven muskot
- 1 tsk salt
- Nymald vitpeppar
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.