
Blomkålsgryta med curry
En mustigt god och värmande gryta att servera med bröd, pasta eller ris.

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Gör så här
- Ansa och dela ner blomkålen i bitar, ta med både blast och stjälk.
- Skala och bita ner moroten, lägg morot och blomkål åt sidan.
- Ansa och hacka lök och vitlök låt löken stekas mjuk i en kastrull tillsammans med lite olivolja.
- Tillsätt tomatpuré, curry och ingefära och låt även det fräsa med en stund.
- Slå över krossad tomat, vitt vin och lite vatten.
- Tillsätt buljongtärning, salt, peppar och lagerblad.
- Låt såsen koka ihop en stund.
- Tillsätt sedan blomkål och morot och låt dem koka mjuka i tomatsåsen ca 15 minuter.
- Tillsätt grädde eller cocosmjölk och bönor, låt grytan koka upp.
- Servera sedan rykande varm tillsammans med bröd, pasta eller ris och en klick vitlöksyoghurt.
Du behöver
- 1/2 blomkålshuvud
- 1 morot
- 1 lök
- 3 vitlökar
- Tomatpuré
- Curry
- Ingefära ca 3 cm
- Krossad tomat
- En svätt vitt vin
- 1 lagerblad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- Salt
- Svartpeppar
- Grädde eller coccosmjölk
- 1 förp vita bönor
Design av Viksjö Webbyrå