Skip to main content

Blomkålsgryta med curry

En mustigt god och värmande gryta att servera med bröd, pasta eller ris.

  1. Ansa och dela ner blomkålen i bitar, ta med både blast och stjälk.
  2. Skala och bita ner moroten, lägg morot och blomkål åt sidan.
  3. Ansa och hacka lök och vitlök låt löken stekas mjuk i en kastrull tillsammans med lite olivolja.
  4. Tillsätt tomatpuré, curry och ingefära och låt även det fräsa med en stund.
  5. Slå över krossad tomat, vitt vin och lite vatten.
  6. Tillsätt buljongtärning, salt, peppar och lagerblad.
  7. Låt såsen koka ihop en stund.
  8. Tillsätt sedan blomkål och morot och låt dem koka mjuka i tomatsåsen ca 15 minuter.
  9. Tillsätt grädde eller cocosmjölk och bönor, låt grytan koka upp.
  10. Servera sedan rykande varm tillsammans med bröd, pasta eller ris och en klick vitlöksyoghurt.

Du behöver

  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 3 vitlökar
  • Tomatpuré
  • Curry
  • Ingefära ca 3 cm
  • Krossad tomat
  • En svätt vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grädde eller coccosmjölk
  • 1 förp vita bönor

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.