![](/wp-content/themes/yootheme/cache/6a/DSC_6516-6a229c36.jpeg)
Blåbärspaj
Gör så här
- Rensa och lägg bären i en ugnsfast form.
- Mät upp smöret, placera det i en bunke och låt det mjukna något.
- Blanda smör och potatismjöl och strö det över blåbären.
- Häll vetemjöl och havregryn över smöret.
- Arbeta i hop smör och mjöl till en grynig deg.
- Fördela smuldegen över blåbären och ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
- Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 L blåbär
- 1 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 100 g smör
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl havregryn
- Vaniljsås eller vaniljvisp
With Love Viksjö Webbyrå