Skip to main content

Blåbärspaj

  1. Rensa och lägg bären i en ugnsfast form.
  2. Mät upp smöret, placera det i en bunke och låt det mjukna något.
  3. Blanda smör och potatismjöl och strö det över blåbären.
  4. Häll vetemjöl och havregryn över smöret.
  5. Arbeta i hop smör och mjöl till en grynig deg.
  6. Fördela smuldegen över blåbären och ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
  7. Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Du behöver

  • 1 L blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • Vaniljsås eller vaniljvisp

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.