Blåbärspaj
Gör så här
- Rensa och lägg bären i en ugnsfast form.
- Mät upp smöret, placera det i en bunke och låt det mjukna något.
- Blanda smör och potatismjöl och strö det över blåbären.
- Häll vetemjöl och havregryn över smöret.
- Arbeta i hop smör och mjöl till en grynig deg.
- Fördela smuldegen över blåbären och ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
- Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 L blåbär
- 1 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 100 g smör
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl havregryn
- Vaniljsås eller vaniljvisp
With Love Viksjö Webbyrå