
Blåbärskaka med havretosca
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smöret med strösocker vitt och pösigt.
- Vispa in äggen ett i taget.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa in det i smeten.
- Bred ut smeten i en smord och ströad springform om 24 cm i diameter.
- Strö ut blåbären över kakan.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.
- Gör tosca under tiden kakan gräddas.
- Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull.
- Värm under omrörning tills smöret smält.
- När kakan gräddats i 25-30 min. Ta ut den ur ugnen.
- Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
- Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 15 min, tills toscan fått lite färg.
- Servera något avsvalnad med vaniljglass.
Du behöver
- 100g smör rumsvarmt
- 1 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär
Tosca
- 75g smör
- 1 dl socker
- 1/2 dl sirap
- 1 1/2 dl havregryn
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.