Skip to main content

Blåbärskaka med havretosca

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smöret med strösocker vitt och pösigt.
  3. Vispa in äggen ett i taget.
  4. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa in det i smeten.
  5. Bred ut smeten i en smord och ströad springform om 24 cm i diameter.
  6. Strö ut blåbären över kakan.
  7. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.
  8. Gör tosca under tiden kakan gräddas.
  9. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull.
  10. Värm under omrörning tills smöret smält.
  11. När kakan gräddats i 25-30 min. Ta ut den ur ugnen.
  12. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen.
  13. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 15 min, tills toscan fått lite färg.
  14. Servera något avsvalnad med vaniljglass.

Du behöver

  • 100g smör rumsvarmt
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl blåbär

Tosca

  • 75g smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 1 1/2 dl havregryn

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.