Biskvier
En klassisk biskvi med seg mandelbotten och fyllig smörkräm som fyllning. Perfekt till en god kopp kaffe!
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida.
- Blanda den med lätt uppvispade äggvita.
- Spritsa små platta kakor ca 3-5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
- Låt dem sedan svalna på plåten.
Fyllning
- Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker och kakao.
- Rör ner äggulan och kaffe, punch eller konjak.
- Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida (går även att göra med sked).
- Låt stå kallt tills krämen stelnat.
Garnering
- Smält chokladen i en tekopp i vattenbad och rör i oljan, låt den svalna något.
- Doppa biskvierna i chokladen, stick en gaffel i botten av kakan så är det lättare att hantera dem.
- Låt beskvierna stelna i kylen.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Botten
- 200 g mandelmassa
- 1 äggvita
Smörkräm
- 125 g smör, rumstempererat
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 1 äggula
- 2 msk kallt kaffe, punch eller konjak
Topping
- 100 g choklad
- 1/2 msk rapsolja
With Love Viksjö Webbyrå