Skip to main content

Biskvier

En klassisk biskvi med seg mandelbotten och fyllig smörkräm som fyllning. Perfekt till en god kopp kaffe!

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida.
  3. Blanda den med lätt uppvispade äggvita.
  4. Spritsa små platta kakor ca 3-5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
  6. Låt dem sedan svalna på plåten.

Fyllning

  1. Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker och kakao.
  2. Rör ner äggulan och kaffe, punch eller konjak.
  3. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida (går även att göra med sked).
  4. Låt stå kallt tills krämen stelnat.

Garnering

  1. Smält chokladen i en tekopp i vattenbad och rör i oljan, låt den svalna något.
  2. Doppa biskvierna i chokladen, stick en gaffel i botten av kakan så är det lättare att hantera dem.
  3. Låt beskvierna stelna i kylen.

Du behöver

Botten

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Smörkräm

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 äggula
  • 2 msk kallt kaffe, punch eller konjak

Topping

  • 100 g choklad
  • 1/2 msk rapsolja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.