Skip to main content

Apelsin- och mandeltårta

  1. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida.
  2. Blanda den med lätt uppvispade äggvitor.
  3. Rita upp två cirklar på bakplåtspapper, 24 cm i diameter.
  4. Fördela smeten i cirklarna och bred ut den i ett jämt lager.
  5. Grädda bottnarna i 200 grader i 10 minuter.
  6. Låt bottnarna svalna och ta bort bakplåtspappret.
  7. Blanda äggulor, 1 dl vispgrädde, socker, apelsinskal och smör i en kastrull.
  8. Sjud apelsinkrämen under omrörning tills den tjocknat.
  9. Låt krämen svalna.
  10. Bred den sedan på en av bottnarna och lägg den andra ovanpå.
  11. Låt med fördel tårtan stå svalt några timmar för att safta till sig.
  12. När du ska servera tårtan, vispa 1 1/2 dl grädde lätt och bred den över tårtan.
  13. Finriv mörk choklad över grädden.

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 75 g smör
  • 1 1/2 dl vispad grädde
  • Riven mörk choklad

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev