Apelsin- och mandeltårta
Gör så här
- Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida.
- Blanda den med lätt uppvispade äggvitor.
- Rita upp två cirklar på bakplåtspapper, 24 cm i diameter.
- Fördela smeten i cirklarna och bred ut den i ett jämt lager.
- Grädda bottnarna i 200 grader i 10 minuter.
- Låt bottnarna svalna och ta bort bakplåtspappret.
- Blanda äggulor, 1 dl vispgrädde, socker, apelsinskal och smör i en kastrull.
- Sjud apelsinkrämen under omrörning tills den tjocknat.
- Låt krämen svalna.
- Bred den sedan på en av bottnarna och lägg den andra ovanpå.
- Låt med fördel tårtan stå svalt några timmar för att safta till sig.
- När du ska servera tårtan, vispa 1 1/2 dl grädde lätt och bred den över tårtan.
- Finriv mörk choklad över grädden.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 3 äggvitor
- 3 äggulor
- 1 dl vispgrädde
- 3/4 dl socker
- Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin
- 75 g smör
- 1 1/2 dl vispad grädde
- Riven mörk choklad
With Love Viksjö Webbyrå