Skip to main content

Ägg i tomatsås

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och låt de fräsa i olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  2. Skala och riv rotsakerna.
  3. Tillsätt spiskummin och sambal oelek till löken, låt fräsa med en minut.
  4. Tillsätt rotsakerna och krossad tomat.
  5. Skölj ur burkarna och tillsätt vattnet.
  6. Tillsätt buljongtärning och vänd runt.
  7. Låt koka i 30 minuter.
  8. Tillsätt salt och smaka av med svartpeppar.
  9. Gör som 4 gropar i tomat och grönsakssåsen och knäck i äggen.
  10. Låt äggen gå klara i såsen, det tar 25-30 minuter på medelvärme.
  11. Med lock över stekpannan går det fortare.
  12. Salta och peppra på äggen och servera.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 riven morot
  • 1 klyfta riven kålrot eller palsternacka
  • 2 burk hela eller krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • 4 ägg

Tips

Köp ekologiska ägg från Hemägg!