Skip to main content

Ägg i tomatsås

  1. Hacka lök och vitlök och låt de fräsa i olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  2. Skala och riv rotsakerna.
  3. Tillsätt spiskummin och sambal oelek till löken, låt fräsa med en minut.
  4. Tillsätt rotsakerna och krossad tomat.
  5. Skölj ur burkarna och tillsätt vattnet.
  6. Tillsätt buljongtärning och vänd runt.
  7. Låt koka i 30 minuter.
  8. Tillsätt salt och smaka av med svartpeppar.
  9. Gör som 4 gropar i tomat och grönsakssåsen och knäck i äggen.
  10. Låt äggen gå klara i såsen, det tar 25-30 minuter på medelvärme.
  11. Med lock över stekpannan går det fortare.
  12. Salta och peppra på äggen och servera.

Du behöver

  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 riven morot
  • 1 klyfta riven kålrot eller palsternacka
  • 2 burk hela eller krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • 4 ägg

Tips!

Köp ekologiska ägg från Hemägg!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.