Ägg i tomatsås
Gör så här
- Hacka lök och vitlök och låt de fräsa i olivolja i en stekpanna på medelvärme.
- Skala och riv rotsakerna.
- Tillsätt spiskummin och sambal oelek till löken, låt fräsa med en minut.
- Tillsätt rotsakerna och krossad tomat.
- Skölj ur burkarna och tillsätt vattnet.
- Tillsätt buljongtärning och vänd runt.
- Låt koka i 30 minuter.
- Tillsätt salt och smaka av med svartpeppar.
- Gör som 4 gropar i tomat och grönsakssåsen och knäck i äggen.
- Låt äggen gå klara i såsen, det tar 25-30 minuter på medelvärme.
- Med lock över stekpannan går det fortare.
- Salta och peppra på äggen och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 hackad lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 riven morot
- 1 klyfta riven kålrot eller palsternacka
- 2 burk hela eller krossade tomater
- 1 buljongtärning
- Salt
- 4 ägg
Tips
Köp ekologiska ägg från Hemägg!
With Love Viksjö Webbyrå