Skip to main content

Adams rostade müsli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm vatten, sirap och honung i en kastrull till dess att det smält samman. Det får ej koka!
  3. Mät upp alla torra ingredienser och häll i en bunke.
  4. Blanda väl och slå sedan över sirap och honungsblandningen.
  5. Blanda om på nytt och fördela sedan ut müslin på en bakplåtsförsedd plåt.
  6. Rosta müslien i 30-40 minuter.
  7. Vänd runt müslin var tionde minut så att den inte bränns.
  8. När den är genomgående gyllenbrun och torr är den färdig.
  9. Klipp den torkade frukten i bitar och fördela över müslin.
  10. Ställ plåten med müsli att torka i avsvalnande ugn.
  11. Förvara i tätslutande burk.
  12. Servera med yoghurt och svartvinbärssylt med nektarin och vanilj.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1/2 dl flytande honung
  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter