Skip to main content

Adams rostade müsli

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm vatten, sirap och honung i en kastrull till dess att det smält samman. Det får ej koka!
  3. Mät upp alla torra ingredienser och häll i en bunke.
  4. Blanda väl och slå sedan över sirap och honungsblandningen.
  5. Blanda om på nytt och fördela sedan ut müslin på en bakplåtsförsedd plåt.
  6. Rosta müslien i 30-40 minuter.
  7. Vänd runt müslin var tionde minut så att den inte bränns.
  8. När den är genomgående gyllenbrun och torr är den färdig.
  9. Klipp den torkade frukten i bitar och fördela över müslin.
  10. Ställ plåten med müsli att torka i avsvalnande ugn.
  11. Förvara i tätslutande burk.
  12. Servera med yoghurt och svartvinbärssylt med nektarin och vanilj.

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1/2 dl flytande honung
  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.