Adams rostade müsli
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Värm vatten, sirap och honung i en kastrull till dess att det smält samman. Det får ej koka!
- Mät upp alla torra ingredienser och häll i en bunke.
- Blanda väl och slå sedan över sirap och honungsblandningen.
- Blanda om på nytt och fördela sedan ut müslin på en bakplåtsförsedd plåt.
- Rosta müslien i 30-40 minuter.
- Vänd runt müslin var tionde minut så att den inte bränns.
- När den är genomgående gyllenbrun och torr är den färdig.
- Klipp den torkade frukten i bitar och fördela över müslin.
- Ställ plåten med müsli att torka i avsvalnande ugn.
- Förvara i tätslutande burk.
- Servera med yoghurt och svartvinbärssylt med nektarin och vanilj.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 dl vatten
- 1 dl mörk sirap
- 1/2 dl flytande honung
- 5 dl rågflingor
- 5 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solrosfrön
- 1/2 dl grovhackade hasselnötter
With Love Viksjö Webbyrå