Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Adams Enchiladas

  • Du behöver

4 portioner

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tacokrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • 8 körsbärstomater
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 burk crème fraiche 2,5 dl
  • 8 små tortillabröd
  • riven ost
  • Gör så här
  1. Stek köttfärsen i stekpanna till dess den är genomstekt.
  2. Skala och hacka löken och vitlök fint, tillsätt den i stekpannan.
  3. Krydda med tacokrydda, tomatpuré och lite salt, tillsätt lite vatten och blanda runt.
  4. Lägg en rejäl sked av köttfärsen på tortillabrödet, rulla ihop tortillan ganska hårt och lägg på rad i en ugnsfast form.
  5. Fördela körsbärstomaterna skurna i klyftor över rullarna.
  6. Koka upp vattnet och lös köttbuljongtärningen i det, tillsätt crème fraich.
  7. Slå den vita såsen över enchiladasen och strö lite riven ost över rullarna.
  8. Gratinera i ugn till dess att enchiladasen blivit gyllenbruna. 225 grader i cirka 20 minuter.
  9. Servera med blandsallad och paprikastavar.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.