Skip to main content

Adams Enchiladas

  1. Stek köttfärsen i stekpanna till dess den är genomstekt.
  2. Skala och hacka löken och vitlök fint, tillsätt den i stekpannan.
  3. Krydda med tacokrydda, tomatpuré och lite salt, tillsätt lite vatten och blanda runt.
  4. Lägg en rejäl sked av köttfärsen på tortillabrödet, rulla ihop tortillan ganska hårt och lägg på rad i en ugnsfast form.
  5. Fördela körsbärstomaterna skurna i klyftor över rullarna.
  6. Koka upp vattnet och lös köttbuljongtärningen i det, tillsätt crème fraich.
  7. Slå den vita såsen över enchiladasen och strö lite riven ost över rullarna.
  8. Gratinera i ugn till dess att enchiladasen blivit gyllenbruna. 225 grader i cirka 20 minuter.
  9. Servera med blandsallad och paprikastavar.

Du behöver

4 portioner

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tacokrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • 8 körsbärstomater
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 burk crème fraiche 2,5 dl
  • 8 små tortillabröd
  • riven ost

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev