Adams Enchiladas
Gör så här
- Stek köttfärsen i stekpanna till dess den är genomstekt.
- Skala och hacka löken och vitlök fint, tillsätt den i stekpannan.
- Krydda med tacokrydda, tomatpuré och lite salt, tillsätt lite vatten och blanda runt.
- Lägg en rejäl sked av köttfärsen på tortillabrödet, rulla ihop tortillan ganska hårt och lägg på rad i en ugnsfast form.
- Fördela körsbärstomaterna skurna i klyftor över rullarna.
- Koka upp vattnet och lös köttbuljongtärningen i det, tillsätt crème fraich.
- Slå den vita såsen över enchiladasen och strö lite riven ost över rullarna.
- Gratinera i ugn till dess att enchiladasen blivit gyllenbruna. 225 grader i cirka 20 minuter.
- Servera med blandsallad och paprikastavar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
4 portioner
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk tacokrydda
- 2 msk tomatpuré
- salt
- 8 körsbärstomater
- 2 1/2 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 burk crème fraiche 2,5 dl
- 8 små tortillabröd
- riven ost
With Love Viksjö Webbyrå