Skip to main content

Adams carbonara

Hur enkelt och hur gott kan det inte vara en helt vanlig vardagkväll med en carbonara lagad med omsorg!

Gör så här

  1. Ansa och tryck till vitlöken med knivbladet.
  2. Sätt på pastavattnet och salta det rejält när det kokat upp.
  3. Medan pastan kokar stek baconet klippt i mindre bitar, låt vitlöksklyforna steka med.
  4. Knäck äggen i en skål, vispa dem lätt och blanda ner den rivna parmesanen.
  5. Krydda med svartpeppar.
  6. När pastan är färdigkokt häll av den men spara en del av pastavattnet.
  7. Ta upp vitlöksklyftorna ur stekpannan och häll ner spaghettin samt äggsmeten.
  8. Blanda hela tiden carbonaran genom att vispa runt i stekpannan så att osten kan smälta ner och fastna på spaghettin.
  9. Späd carbonaran med pastavattnet så att det blir en fin sås av parmesan, ägg och pastavatten.
  10. Servera direkt med riven parmesan och svartpeppar.
  11. Några klyftade små tomater är också gott till!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 pkt bacon per person
  • 1 liten vitlöksklyfta per person
  • 1 ägg per person
  • 1/3 dl riven parmesan per person
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1 portion nykokt spaghetti per person
  • Spara en del av pastavattnet