Adams carbonara
Hur enkelt och hur gott kan det inte vara en helt vanlig vardagkväll med en carbonara lagad med omsorg!
Gör så här
- Ansa och tryck till vitlöken med knivbladet.
- Sätt på pastavattnet och salta det rejält när det kokat upp.
- Medan pastan kokar stek baconet klippt i mindre bitar, låt vitlöksklyforna steka med.
- Knäck äggen i en skål, vispa dem lätt och blanda ner den rivna parmesanen.
- Krydda med svartpeppar.
- När pastan är färdigkokt häll av den men spara en del av pastavattnet.
- Ta upp vitlöksklyftorna ur stekpannan och häll ner spaghettin samt äggsmeten.
- Blanda hela tiden carbonaran genom att vispa runt i stekpannan så att osten kan smälta ner och fastna på spaghettin.
- Späd carbonaran med pastavattnet så att det blir en fin sås av parmesan, ägg och pastavatten.
- Servera direkt med riven parmesan och svartpeppar.
- Några klyftade små tomater är också gott till!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 pkt bacon per person
- 1 liten vitlöksklyfta per person
- 1 ägg per person
- 1/3 dl riven parmesan per person
- Svartpeppar
- Salt
- 1 portion nykokt spaghetti per person
- Spara en del av pastavattnet
With Love Viksjö Webbyrå