
Adams äppelkaka
Bita upp smöret i en skål och låt det stå och vänta medan du skalar och klyftar äpplena. Lägg äppelklyftorna på en tallrik och strö över kanel och lite strösocker. Mät upp socker och slå det över smöret. Vispa samman smör och socker med elvisp. Tillsätt mjölk, mjöl och bakpulver och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och störda form med löstagbar kant. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Placera formen mitt i ugnen och grädda i 30 -35 minuter i 200 grader. Servera kakan ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass.
75 g rumstempererat smör
1,5 dl socker
1,5 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
3 dl mjöl
2 – 3 äpplen
Kanel och socker
Du behöver
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.