Paj med zucchini och svamp
Gör så här
- Knåda ihop mjöl, smör och kesella till pajskalet.
- Låt degen stå kallt en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
- Nagga pajskalets botten och förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter.
- Skiva svamp och lök, finhacka vitlöken.
- Förväll svampen i stekpanna och tillsätt lök och vitlök då vätskan från svampen försvunnit.
- Låt lök och vitlök steka med svampen i lite smör en stund.
- Lägg svamp och lök i det förgräddade pajskalet.
- Skiva zucchinin tunt och låt den steka i lite smör tills den mjuknat något.
- Fördela zucchini över svampen.
- Vispa samman ägg och grädde, krydda med rosmarin, örtsalt och peppar.
- Slå äggstanningen i pajformen.
- Strö över osten.
- Grädda i 225 grader i 30 min.
- Servera gärna pajen till stekt/grillad kyckling eller lax och tillsammans med feta och chilisås.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
4 – 6 pers
Pajskal:
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl grahamsmjöl
- 75 g smör
- ½ burk kesella kvarg 1 %
- 2 zucchini
- 10-15 champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 ägg
- 3 dl grädde
- Torkad rosmarin
- Örtsalt
- Peppar
- 1 dl riven ost
With Love Viksjö Webbyrå