Skip to main content

Majs- och tomatsalsa

  1. Skär loss majskornen från majskolven.
  2. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med olivolja, låt steka på medelvärme medan du hackar lök och vitlök.
  3. Tillsätt lök och vitlök och höj värmen något.
  4. Krydda med salt och sambal oelek alternativt chili.
  5. Skölj och grovtärna tomaterna, lägg ner dem i stekpannan och vänd runt.
  6. Låt tomaterna steka med tills majsen är mjuk och tomaterna vattnar sig något.
  7. Lägg majs och tomatsalsan i en skål, den är god att servera både ljummen och kall!
  8. Servera den gärna till tacos eller grillat kött, mums!

Du behöver

  • 1 färsk majskolv
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tomater
  • 1 skedsudd sambal oelek alt 1 torkad chili
  • Olivolja
  • Salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.