Majs- och tomatsalsa
- Skär loss majskornen från majskolven.
- Lägg dem i en stekpanna tillsammans med olivolja, låt steka på medelvärme medan du hackar lök och vitlök.
- Tillsätt lök och vitlök och höj värmen något.
- Krydda med salt och sambal oelek alternativt chili.
- Skölj och grovtärna tomaterna, lägg ner dem i stekpannan och vänd runt.
- Låt tomaterna steka med tills majsen är mjuk och tomaterna vattnar sig något.
- Lägg majs och tomatsalsan i en skål, den är god att servera både ljummen och kall!
- Servera den gärna till tacos eller grillat kött, mums!
Du behöver
- 1 färsk majskolv
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 tomater
- 1 skedsudd sambal oelek alt 1 torkad chili
- Olivolja
- Salt
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.