Chokladbrownies med nötter
Gör så här
- Grovhacka hasselnötterna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Smält smöret och blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål.
- Vispa försiktigt ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten. Blanda väl.
- Häll den ganska sega smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Använd en slickpott för att fördela ut smeten i formen.
- Strö de grovhackade hasselnötterna över kakan.
- Ställ in i ugnens övre del. Grädda i 225 grader i 8 – 10 minuter.
- Kakan ska ”gunga” när du tar ut den, då blir browniesen härligt kladdig.
- Vill du lyxa till det vid servering så är det gott med en klick lättvispad grädde till chokladbrowniesen!
- Tips! Byt ut hasselnötterna mot andra nötter du tycker om t ex pistagenötter eller cashewnötter. Eller så strör du blandade nötter över kakan.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 150g smält smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vanlijsocker
- 5 msk kakao
- 150g grovhackade hasselnötter
With Love Viksjö Webbyrå