Rotgrönsaksomelett i ugn
- Ansa och riv rotgrönsakerna på rivjärnets grova sida.
- Grovhacka lök och finhacka vitlöken.
- Värm olivoljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och rotgrönsaker en stund utan att de tar färg.
- Vänd ner persiljan och krydda med örtsalt och peppar, lägg sedan över i en större ugnsfast form.
- Knäck äggen i en skål, vispa lätt och blanda ner en skvätt mjölk (½ – 1 dl), slå över rotsakerna.
- Grädda omeletten mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter.
- Tips! Servera till varmrökt/ugnsbakad lax eller olika kryddiga korvar och en sallad.
Du behöver
- 2 morötter
- 1 liten klyfta kålrot
- 1 liten klyfta rotselleri eller 1 palsternacka
- 1 gul lök
- 1 – 2 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 dl grovhackad persilja
- 1 tsk örtsalt
- Peppar
- 6 ägg
- ½ – 1 dl mjölk
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.