Skip to main content

Rotgrönsaksomelett i ugn

  1. Ansa och riv rotgrönsakerna på rivjärnets grova sida.
  2. Grovhacka lök och finhacka vitlöken.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och rotgrönsaker en stund utan att de tar färg.
  4. Vänd ner persiljan och krydda med örtsalt och peppar, lägg sedan över i en större ugnsfast form.
  5. Knäck äggen i en skål, vispa lätt och blanda ner en skvätt mjölk (½ – 1 dl), slå över rotsakerna.
  6. Grädda omeletten mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter.
  7. Tips! Servera till varmrökt/ugnsbakad lax eller olika kryddiga korvar och en sallad.

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 liten klyfta kålrot
  • 1 liten klyfta rotselleri eller 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 tsk örtsalt
  • Peppar
  • 6 ägg
  • ½ – 1 dl mjölk

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.