
Couscous med halloumi
- Skär Halloumin i skivor och lägg på hushållspapper.
- Mät upp vatten till couscousen i en kastrull och krydda med buljongtärning, sambal oelek, vitlök och gurkmeja.
- Låt koka upp, vänd ner couscousen och låt stå i 5 min.
- Värm en stekpanna och stek halloumin i lite olivolja tills den får gyllenbrun färg.
- Lägg skivorna på en skärbräda för att svalna.
- Fräs därefter de tärnade grönsakerna i olivolja i stekpannan, lägg sist ner de halverade körsbärstomaterna, krydda med salt och pepparmix.
- Fluffa upp couscousen, tillsätt olivolja om den känns torr.
- Vänd ner couscousen i stekpannan med grönsaker, bita upp hallomiskivorna grovt och strö de över couscousen.
- Grovhacka persiljan och strö över.
- Servera med sallad och yoghurtsås som ensamrätt eller till stekt kött eller fisk.
Du behöver
- 3 dl couscous
- 2 ½ dl vatten
- ½ buljongtärning (Kyckling el grönsak)
- Sambal oelek efter smak
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ – 1 tsk gurkmeja
- 1 zuccini tärnad
- 1 grovkackad gul lök
- Sockerärtor
- 10-15 körsbärstomater
- Salt
- Pepparmix
- Olivolja
- Persilja
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.