Skip to main content

Rostade rotfrukter med matvete och burrata

När trädgården är full av grönsaker lagar jag denna rätt som huvudmål eller som tillbehör till kyckling eller fisk.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skala grönsakerna och skär dem i lämpliga bitar.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Ringla över olivolja, strö över timjan, salt och peppar. Blanda väl.
  5. Rosta grönsakerna i ugnen i 25–30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
  6. Medans grönsakerna ärligt ugnen koka matvetet.
  7. Lägg de rostade grönsakerna på ett serveringsfat.
  8. Fördela ut matvetet på grönsakerna.
  9. Placera burratan i mitten av salladen.
  10. Strö över rucola som garnering.
  11. Skär upp burratan vid servering så den krämiga insidan blandas med grönsakerna.

Du behöver

  • 4 medelstora rödbetor och/eller gulbetor
  • 1 stor morot
  • 2 potatisar
  • olivolja
  • timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 burrata
  • matvete
  • rucola eller spenat

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.