
Rostade rotfrukter med matvete och burrata
När trädgården är full av grönsaker lagar jag denna rätt som huvudmål eller som tillbehör till kyckling eller fisk.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ansa och skala grönsakerna och skär dem i lämpliga bitar.
- Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
- Ringla över olivolja, strö över timjan, salt och peppar. Blanda väl.
- Rosta grönsakerna i ugnen i 25–30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
- Medans grönsakerna ärligt ugnen koka matvetet.
- Lägg de rostade grönsakerna på ett serveringsfat.
- Fördela ut matvetet på grönsakerna.
- Placera burratan i mitten av salladen.
- Strö över rucola som garnering.
- Skär upp burratan vid servering så den krämiga insidan blandas med grönsakerna.
Du behöver
- 4 medelstora rödbetor och/eller gulbetor
- 1 stor morot
- 2 potatisar
- olivolja
- timjan
- salt
- svartpeppar
- 1 burrata
- matvete
- rucola eller spenat
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.