Skip to main content

Picklade grönsaker från trädgården

Picklade grönsaker är gott som tillbehör i alla dess former. Jag tar de grönsaker som finns till buds i trädgården.

Gör så här

  1. Ansa och skölj grönsakerna du vill använda.
  2. Skär och bita upp dem i lämplig storlek.
  3. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp.
  4. Låt hårda grönsaker som blomkål, morot och betor koka med en kort stund.
  5. Varva grönsakerna i en väl rengjord burk med lock.
  6. Slå till sist över lagen.
  7. När burken svalnat, förvara i kylskåp.
  8. Låt grönsakerna stå 1 dag eller 2 och dra till sig.

Du behöver

Lag

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

En blandning av utvalda grönsaker

  • Zucchini
  • Morot
  • Gurka
  • Lök
  • Chili
  • Paprika
  • Sockerärtor
  • Blomkål
  • Betor

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.