
Picklade grönsaker från trädgården
Picklade grönsaker är gott som tillbehör i alla dess former. Jag tar de grönsaker som finns till buds i trädgården.
Gör så här
- Ansa och skölj grönsakerna du vill använda.
- Skär och bita upp dem i lämplig storlek.
- Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp.
- Låt hårda grönsaker som blomkål, morot och betor koka med en kort stund.
- Varva grönsakerna i en väl rengjord burk med lock.
- Slå till sist över lagen.
- När burken svalnat, förvara i kylskåp.
- Låt grönsakerna stå 1 dag eller 2 och dra till sig.
Du behöver
Lag
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
En blandning av utvalda grönsaker
- Zucchini
- Morot
- Gurka
- Lök
- Chili
- Paprika
- Sockerärtor
- Blomkål
- Betor
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.