Skip to main content

Cheesecake med hallonkompott

Botten

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
  3. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
  4. Häll i smulblandningen i en springform, 20 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt med en sked.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  6. Låt svalna.

Rabarberkompott

  1.  Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Blanda hallon med socker och vaniljsocker i en kastrull.
  3. Låt småkoka tills hallonen kokat ihop.
  4. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladet i kompotten.
  5. Låt svalna något.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Blanda ihop philadelphiaost, crème fraîche, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
  3. Värm ca 1/4 av blandningen i en kastrull och rör ned gelatinbladen. Häll ned i resten av fyllningen och blanda väl.
  4. Häll ned fyllningen i springformen och bred ut.
  5. Klicka ned hallonkompotten över fyllningen och stryk ut kompotten i ett jämt lager.
  6. Ställ in i kylen i minst 4 timmar gärna över natten.

Du behöver

Botten

  • 14 st digestivekex
  • 100 g smält smör

Hallonkompott

  • 150 g hallon
  • 1/2 dl syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 gelatinblad

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.