Skip to main content

Currykyckling med ananas

  1. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Koka pastan, ris eller bulgur enligt anvisning på paketet.
  4. Fräs lök och vitlök mjuka och glansiga i en djup stekpanna.
  5. Tillsätt kycklingen och rör om och låt steks med en stund.
  6. Tillsätt oregano, timjan, curry och paprikapulver, låt fräsa med en kort stund.
  7. Tillsätt créme fraîches, grädde och ananas, blanda runt och låt koka upp.
  8. Krydda med salt och svartpeppar.
  9. Pressa i saften från limen.
  10. Låt grytan koka 5-7 minuter tills kycklingen gått klart.
  11. Tillsätt spenaten och vänd runt i grytan.
  12. Hacka persiljan och strö över den samt lite chiliflakes och servera.

Du behöver

  • 800g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 3 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 1 burk krossad ananas med spad
  • 2 rejäla nävar spenat
  • 1/2 lime saften
  • Färsk persilja
  • Chiliflakes

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.