
Kyckling i het sås med cayennepeppar, vitlök och soltorkad tomat
- Lägg ut alla kycklinglårfiléer på en skärbräda.
- Krydda över dem med salt, svartpeppar, cayennepeppar, basilika, oregano och vitlökssalt.
- Värm en stekpanna med olivolja och stek kycklinglårfiléerna med kryddsidan neråt.
- Vänd när kycklingen fått fin färg.
- Krydda även den andra sidan på kycklingen.
- Stek kycklingen i omgångar och ta upp dem och lägg åt sidan.
- Hacka röd lök och vitlök och fräs den i stekpannan efter kycklingen.
- Låt löken bli mjuk och tillsätt sedan tomatpuré och strimlad soltorkad tomat.
- Häll på vatten och låt kycklingbuljongtärningarna lösas upp.
- Lägg i kycklingen och låt den puttra under lock i 30 minuter.
- Slå på grädde och låt koka upp.
- Smaka av med salt och vänd ner den färska spenaten.
- Servera med pasta eller ris och parmesan.
Du behöver
- 1 kg Kycklinglårfilé
- Salt
- Svartpeppar
- Cayennepeppar
- Vitlökssalt
- Basilika
- Oregano
- Olivolja
- 1 röd lök
- 5 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl soltorkade tomater strimlade i olja
- 2 kycklingbuljongtärningar och vatten
- 2 dl Grädde
- 2 rejäla nävar spenat
- Pasta eller ris och parmesan
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.