Skip to main content

Kardemummaskorpor

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
  2. Lös upp jästen i lite av degspadet.
  3. Tillsätt resten av degspadet, salt, strösocker och stött kardemumma.
  4. Arbeta i så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper degbunkens kanter.
  5. Strö över lite mjöl.
  6. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
  7. Ta upp degen på mjölat bord och knåda lätt.
  8. Dela degen i 4 delar och forma till längder, lika långa som plåten.
  9. Lägg dem två och två på plåt med bakplåtspapper.
  10. Jäs under duk cirka 30 minuter.
  11. Grädda mitt i ugnen 225 grader i 15 minuter.
  12. Låt längderna svalna och skär dem i cirka 3 centimeter breda bitar.
  13. Dela dem mitt itu på längden.
  14. Rosta skorporna med snittytan uppåt på plåt i 225 grader tills de fått fin färg.
  15. Sänk ugnsvärmen till 50 grader.
  16. Torka skorporna på låg värme och i eftervärme, med ugnsluckan på glänt.
  17. Torka tills skorporna känns lätta och spröda.

Du behöver

  • 125 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1-1,3 liter vetemjöl

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.