
Kardemummaskorpor
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
- Lös upp jästen i lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, salt, strösocker och stött kardemumma.
- Arbeta i så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper degbunkens kanter.
- Strö över lite mjöl.
- Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bord och knåda lätt.
- Dela degen i 4 delar och forma till längder, lika långa som plåten.
- Lägg dem två och två på plåt med bakplåtspapper.
- Jäs under duk cirka 30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 225 grader i 15 minuter.
- Låt längderna svalna och skär dem i cirka 3 centimeter breda bitar.
- Dela dem mitt itu på längden.
- Rosta skorporna med snittytan uppåt på plåt i 225 grader tills de fått fin färg.
- Sänk ugnsvärmen till 50 grader.
- Torka skorporna på låg värme och i eftervärme, med ugnsluckan på glänt.
- Torka tills skorporna känns lätta och spröda.
Du behöver
- 125 gram smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 1/2 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 tsk stött kardemumma
- 1-1,3 liter vetemjöl
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.