
Enrisrökt lax
- Lägg grillkol på ena sidan av grillen.
- Tänd kolen och låt det bli fin glöd, det tar ca 30 minuter.
- Blötlägg enriset.
Lägg laxsidan på ett halster eller grillpanna. - Salta generöst och krydda med papparmix, låt laxen vila i rumstemperatur medan kolen går klart.
- När det är dax att grilla, lägg enriskvisten direkt på glöden, lägg på gallret och sedan laxen.
- Stäng grillens lock och låt laxen rökas.
- Grillar du med halster kan du vända laxen några gånger så att den får fin färg.
- Laxen kan med fördel grillas indirekt.
- Laxen är klar på 15-20 minuter.
- Servera med kokt potatis, romsås, tomat och mozzarella och en bönsallad.
Du behöver
- 1 kg laxsida
- 1 rejäl kvist enris
- Salt
- Pepparmix
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.