Högrevsgryta med paprika och parmesan
Gör så här
- Hacka grovt och fräs gul lök och vitlök i rapsolja i en stor gryta.
- Tillsätt tomatpure, torkad timjan, oregano, och låt fräsa.
- Tillsätt rött vin, krossade tomater, vatten, köttbuljong.
- Stek köttbitarna runt om och krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg ner i grytan tillsammans med parmesankanten och koka till köttet blivit mört det tar 2-4 timmar.
- Smaka av grytan med citron, salt, svartpeppar och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg högrev
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 2 msk tomatpuré
- torkad timjan
- oregano
- Parmesan bakkanten
- 2 dl rött vin
- 1 burk krossade tomater
- vatten
- 1 köttbuljongtärning
- salt
- Svartpeppar
- 1/2 citron saften
With Love Viksjö Webbyrå