Vaniljrutor med kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper i botten av en form, ca 20×30 cm.
- Lägg smör, vetemjöl, strösocker, kokos, vaniljsocker och bakpulver i en skål och knåda ihop till en deg.
- Tryck ut hälften av degen i botten på formen.
- Rör ihop ägg, crème fraiche, strösocker, vaniljkvarg och vaniljsocker.
- Bred ut fyllningen jämnt över degen.
- Smula resten av degen över kakan.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min.
- Täck den med aluminium- folie om den börjar få för mycket färg.
- Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.
- Förvara i kyl eller frys.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Mördeg
- 250 g smör skuret i bitar
- 2 dl vetemjöl med fullkorn
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 dl riven kokos
- 2 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 st ägg
- 2,5 dl crème fraiche
- 1 dl strösocker
- 1 dl vaniljkvarg
- 1 tsk vaniljsocker
With Love Viksjö Webbyrå