Kyckling med asiatiska smaker
Gör så här
- Förbered alla grönsaker och kycklingen så att du har dem färdiga.
- Medan riset eller spagettin kokar så stek kycklingen i lite olja, salta och peppra.
- Lägg åt sidan.
- Fräs i samma panna lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk.
- Tillsätt vitkål och morötter, fräs kort tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
- Blanda ner lime, ingefära och soya i fräset tillsammans med sambal oelek, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till.
- Smaka av med salt och peppar, vänd ner spenaten och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 400 g kycklingfilé eller färs
- 1 klyfta strimlad vitkål eller pak choi
- 2 grovt rivna morötter
- 1/2 röd paprika, finstrimlad
- 1 liten skivad gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- pressad saft från 1 lime eller citron
- 3 cm riven färsk ingefära
- 3 msk
- japansk soya
- 1/2 dl ostronsås
- 1 msk honung 1-2 tsk sambal oelek
- 1/2 dl vatten salt
- Färsk spenat Olja till stekning
Till servering:
- Basmatiris eller spagetti
- sockerärtor eller salladslök
- Stekt ägg
- färsk lime
Tips
Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!
With Love Viksjö Webbyrå