Rostad sallad med krutonger och halloumi
Gör så här
- Skär surdegsbrödet i små tärningar.
- Ringla lite olivolja i en stekpanna och stek till brödet är frasigt på medelvärme.
- Värm ugnen till 200 grader med varmluft.
- Vispa ihop sesamdressingen.
- Ansa och halvera brysselkål och skiva morötterna, lägg i en ugnsfast form.
- Häll på soja, olivolja och citronsaft och vänd runt.
- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Ansa och skiva lök och champinjoner och låt dem gå med i ugnen i 10 minuter till.
- Bottna ett serveringsfat med de blad du valt.
- Lägg på de ugnssteka grönsakerna.
- Stek halloumi i torr panna.
- Lägg den på salladen.
- Skölj och halvera tomater och lägg på.
- Toppa med krutonger och rostade frön, servera med dressingen.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Krutonger:
- 4-6 skivor surdegsbröd
- Olivolja
- Flingsalt
- Timjan torkad
Rostad sallad:
- 16 brysselkål halvor
- 2-3 morötter i slantar
- 1/2 röd lök i skivor
- 6-8 champinjoner
- 1 msk japansk soja
- några droppar färsk citron
- olivolja
2 förp halloumi i skivor
- blad av salladskål, grönkål eller spenat
- 8 halverade små tomater
- Rostade frön
Sesamdressing:
- 3 msk majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk vinäger
- 1 nypa strösocker
With Love Viksjö Webbyrå