Högrevsgryta med dijon och pepparrot
Gör så här
- Hacka grovt och fräs gul lök och vitlök i rapsolja i en stor gryta.
- Tillsätt rökt paprikapulver, tomatpure, torkad timjan, oregano, dijonsenap, pepparrot och låt fräsa.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, kalvfond.
- Stek köttbitarna runt om och krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg ner i grytan och koka till köttet blivit mört det tar 2-4 timmar.
- Tärna sidfläsk eller bacon och stek det, låt rinna av på papper.
- Ansa och skiva champinjonerna.
- Tillsätt bacon och champinjoner till grytan och låt koka med sista halvtimmen.
- Smaka av grytan med salt och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg högrev
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- rapsolja
- svartpeppar
- rökt paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- torkad timjan
- oregano
- 1 rejäl sked dijonsenap
- 6 cm riven pepparrot
- 1 burk krossade tomater
- vatten
- Kalvfond
- salt
- tärnad sidfläsk eller 1 pkt bacon
- 8 champinjoner
With Love Viksjö Webbyrå