Skip to main content

Räktoast med chili och aioli

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör aiolin genom att blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och citronsaft.
  3. Ställ åt sidan.
  4. Ringla olivolja på brödet och rosta det högt upp i ugnen till gyllene.
    Ta ut och ställ åt sidan.
  5. Hetta upp 3 msk olivolja på medelvärme.
  6. Lägg i hackad vitlök och låt bli mjuk utan att ta färg.
  7. Tillsätt chiliflakes och paprikapulver, låt fräsa med i 1 minut.
  8. Dra av pannan från värmen, tillsätt räkor och vänd runt.
  9. Smaka av med salt.
  10. Bottna 4 tallrikar med några salladsblad.
  11. Lägg på de rostade brödskivorna, toppa med de heta vitlöksräkorna, persilja och aioli.
  12. Pressa på några droppar citron på varje toast.
  13. Toppa med persilja och servera med extra citronklyftor.

Du behöver

2 portioner

  • 1 påse räkor
  • 4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • färsk bladpersilja

Aioli:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk citronsaft

Till servering

  • 2 skivor surdegsbröd
  • Sallad
  • Morot i hyvlade remsor
  • Småtomater

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.