Fisk och räkgryta med saffran och tomat
Gör så här
Fond:
- Rensa räkorna och ställ dem i kylen.
- Stek skrov/skal och grönsaker i olivolja i en stor kastrull tills de fått lite färg.
- Tillsätt tomatpuré och täck med vatten
- Låt koka i 30 minuter utan lock, låt sedan fonden dra tills den svalnat innan du silar av den.
Gryta:
- Rensa och skär alla grönsaker i små bitar och grovhacka tomaterna.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull.
- Fräs lök, morot och fänkål under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna utan att få färg.
- Tillsätt tomatpuré och saffran, och fräs i några minuter.
- Tillsätt tomater och räkfonden samt vitt vin.
- Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna mjuknat.
- Skär fisken i kuber, salta och krydda den med vitpeppar.
- Tillsätt grädde till grytan och låt koka upp.
- Tillsätt fisken och låt den koka klart.
- Fördela de rensade räkorna och spenat över grytan och låt de bli varma.
- Garnera med hackad gräslök och servera.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Fond:
- räkskal
- 4 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chili
- 1 lök
- 1 morot
- 1/2 msk tomatpuré
- Olivolja
- Vatten så det täcker
Gryta:
- 1 lök
- 1 strimlad morot
- 1/2 fänkål
- 2-4 tomater
- olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 nypa saffran, i trådar
- 1/2 l räkfond
- 1/2 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- lax
- torsk
- räkor
- salt
- malen vitpeppar
- färsk spenat
With Love Viksjö Webbyrå