Sweet chilikyckling
Gör så här
- Strimla kycklinglårfilén och lägg i en plastpåse.
- Tillsätt sweet chilisås, sesamolja och soya.
- Knyt åt påsen något och massera in marinaden i kycklingen.
- Lägg påsen i kylen.
- Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen och rör det luftigt.
- Stek kycklingen med olja i upphettad panna tills den har fått fin färg.
- Lägg upp på ett fat.
- Hetta upp pannan på nytt med olja.
- Stek broccoli och morot några min, tillsätt purjolök och stek ytterligare en min.
- Lägg tillbaka kycklingen.
- Smaka av med salt.
- Servera med riset, nötter och strimlad persilja.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 700g Kycklinglårfilé strimlad
- Sweet chilisås
- Sesamolja
- Japansk soya
- Rapsolja
- 1/2 Purjolök, den gröna delen skuren i bitar
- Broccoli strimlad
- 2 morötter strimlade
- 1 knippa bladpersilja
Till servering
- Basmatiris
- Sweet chilisås
- Jordnötter
Tips
Köp ekologiskt kött från Gårdssällskapet!
With Love Viksjö Webbyrå